AriJalonen

Lisää toimintaa Porin lentokentälle - myös maanpuolustuskoulutusta

Porin lentokenttä on tärkeä paitsi porilaisille, myös Porin kaupungille - ajatellen esimerkiksi matkailua, kaupankäyntiä ja ilmailualan koulutusta. Kentän toimintaa on syytä kehittää edelleen. Nyt onkin hyödynnettävä kaikki mahdollisuudet laajentaa toimintaa, mukaan lukien maanpuolustuskoulutus.

Jatkossa Porin lentokentällä voi olla nykyistä merkittävämpi rooli lentäjien koulutuksessa. Kentällä toimii jo Suomen Ilmailuopisto. Kun Malmin lentokenttä lakkautetaan, voisi myös Malmin kentällä toteutettua koulutusta siirtyä Poriin (esimerkiksi Patrian koulutusta).

Lisäksi Suomen Ilmailuopisto voisi osallistua ilmavoimien lentäjäkoulutukseen erityisesti alkeis- ja peruslentokoulutuksen osalta. Tällaista siviili- ja sotilasilmailun yhteistyötä on peräänkuulutettu mm. puolustusministeriön selvityksessä, joka ilmestyi vuosi sitten.

Myös Pirkkalassa toimiva Satakunnan lennosto voisi hyödyntää Porin lentokenttää. Pirkkalasta on lyhyt matka Porin kentälle, jonka etuja ovat mm. vapaa ilmatila sekä lentokentän yhteydessä oleva Länsi-Suomen pelastusharjoitusalue. Tämä alue on kehitetty kaikkea viranomaistoimintaa varten ja sillä on monipuoliset harjoitusmahdollisuudet.

Kun nyt otin esiin maanpuolustuskoulutuksen Satakunnassa, en voi jättää mainitsematta vielä yhtä seikkaa. Meidän on parannettava niiden teiden turvallisuutta, joita puolustusvoimat Satakunnassa käyttävät. Esimerkiksi seututie 261 on normaali kaksikaistainen tie, eikä se ole riittävän turvallinen puolustusvoimien suurten harjoitusten aikana, jolloin sitä pitkin kulkee paikallisliikenteen ja raskaan liikenteen lisäksi muitakin moottoroituja ajoneuvoja (kuten panssarivaunuja ja muuta leveää kalustoa).

 

PS. Jätin tästä aiheesta kirjallisen kysymyksen ministerille. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat